Mijn favorieten

Nieuwbouwproject of een bestaande woning in regio Heerhugowaard?

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? In regio Alkmaar, Heerhugowaard en Hoorn wordt flink gebouwd. Daardoor vind je er heel wat nieuwbouwprojecten maar we zien door deze uitbreidingen ook veel verschuivingen ontstaan. De nieuwbouwwoningen worden vaak gekocht door mensen die al in de regio wonen waardoor er veel, ook relatief nieuwe, bestaande woningen beschikbaar komen.

Er zijn zowel nieuwbouwprojecten te vinden als stadsvernieuwingsprojecten. Bij deze projecten vind je allerlei soorten woningen: huurwoningen, goedkope koopwoningen, appartementen, rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Zo vindt ieder er zijn ideale woning.
 
Ontdek de nieuwbouwprojecten in regio Heerhugowaard 
Aan de oostkant van Heerhugowaard vind je de nieuwbouwlocatie De Draai. Komende jaren zullen hier meer dan 2.000 nieuwe woningen en bijhorende voorzieningen gerealiseerd worden. Met De Draai wil men een duurzame wijk creëren, zodat huizen zo min mogelijk energie verbruiken. Huizen die hier gebouwd worden zijn voor een breed publiek, zowel gezinnen als alleenstaanden en mensen met en zonder een beperking kunnen hier een woning vinden.
De Draai probeert het leven voor zijn bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn er ook diverse voorzieningen: een basisschool, het Oosterpark, een sporthal en gezondheidscentrum.
 
Tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard vind je het nieuwbouwgebied Broekhorn. Bij deze nieuwbouwwoningen woon je tussen het water en groen. Vanuit je huis stap je zo het waterrijke polderland in en zit je in een oase van rust. Alle nodige voorzieningen zijn echter in de nabije omgeving, in Broek op Langedijk en Heerhugowaard. Bij Broekhorn geniet je van groen, ruimte en dorpse gezelligheid.

Ook in de omliggende dorpskernen worden regelmatig nieuwe woningen gebouwd.
 

Voordelen nieuwbouw en bestaande woningen

Waarom kies je nou voor een nieuwbouw woning?
 • Een nieuwbouwwoning kan je meer naar jouw hand zetten. Ook bij projectbouw kan je vaak nog zaken aanpassen of toevoegen.
 • Er is een moderne bedrading en er zijn moderne leidingen.
 • Bij een nieuwbouwwoning woon je energiezuinig en milieubewust.
 • In veel gevallen koop je een nieuwbouwwoning ‘vrij op naam’. Anders dan bij een bestaande bouw betaal je hier dus geen overdrachtskosten.
 
Waarom zou je kiezen voor een bestaande woning? Een paar redenen:
 • Het is vaak mogelijk om op korte termijn te verhuizen.
 • Je betaalt geen bouwrente en hebt geen dubbele woonlasten, je betaalt pas als je de sleutel krijgt.
 • De woonomgeving is meestal al ontwikkeld, je zit niet nog tijden op een bouwterrein.
 • Er is veel aanbod en ook veel variatie.
 • Je kunt zien hoe de woning en omgeving er uit ziet (ligging, indeling, lichtinval e.d.). Je hoeft het niet op basis van een tekening te beslissen
 • Je kunt kiezen voor een oude woning met sfeer
 • De tuinaanleg en erfafscheiding is meestal al gereed, je hoeft daar dus niet direct extra kosten voor te maken
 
Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en wensen. Wij bespreken deze graag met je en helpen je jouw droomhuis te vinden.
 

Nieuwbouw of een bestaande woning kopen in regio Alkmaar, Heerhugowaard of Hoorn? Weet wat je maximale hypotheek is.

De regio rondom Alkmaar, Heerhugowaard en Hoorn is een populair gebied, waar veel mensen graag wonen. Je moet er dus snel bij zijn om een nieuwbouw of bestaande woning aan te kopen. Het is dus belangrijk om vooraf goed te weten wat jouw budget is en te weten wat je maximaal kan lenen. In samenwerking met Van 't Riet Hypotheken kunnen wij je een indicatie geven van jouw financiële mogelijkheden zodat je ook direct kan beslissen als je jouw droomhuis vindt.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring