Mijn favorieten

Aankoopbegeleiding


Het vinden van een passende woning is een spannende gebeurtenis met vele haken en ogen. Behalve de indeling, inrichting en bouwkwaliteit, zijn ligging en omgevingsfactoren van groot belang. Als aankoopmakelaar geven wij je daarbij ook inzicht in het bestemmingsplan, de uitbreidingsmogelijkheden, de eventueel juridische belemmeringen, maar ook het concurrerend aanbod en o.a. de historische prijsontwikkeling en de reële, actuele waarde.

Tijdens het zoeken naar een voor jouw passende woning zet Van ’t Riet Boontjes Makelaars alle relevante zaken rond potentiële woningen overzichtelijk voor ­je op een rij. In goed overleg begeleiden wij ­je naar jouw nieuwe (t)huis. ­Hieronder een beknopte omschrijving wat­ je van ons kunt verwachten tijdens het aankoopproces.
­

Het aankoopproces bestaat uit een 7-tal stappen

­

 1. Intake en beoordeling van de woonwens

  Kennismaking en kennisneming van jouw woonwensen, waarbij een inschatting wordt gemaakt van de haalbaarheid en de tijdslijn.
  ­

 2. Dagelijkse selectie van het woonaanbod n.a.v. woonwens (digitaal)

  Wij ­houden dagelijks het nieuwe en gewijzigde woningaanbod bij ­en selecteren hieruit de voor jou­ meest geschikte­ woningen. Dagelijks ontvang je hiervan een update in je mailbox.
  ­

 3. Bezichtiging(en)

  Indien je geïnteresseerd bent in een woning­ organiseren wij een bezichtiging voor je, waarbij ­onze makelaar­ je begeleidt en de woning inspecteert op staat van onderhoud en kwaliteit. Hierna volgt een evaluatie en een voorlopig waardeoordeel. Wij adviseren de geselecteerde woning meer dan één keer van binnen te bezichtigen en de omgeving bij voorkeur op verschillende dagen en tijdstippen, om een zo goed mogelijke indruk te krijgen van de mogelijkheden en de buurt. Mocht­ daarvoor aanleiding zijn zullen wij tijdens een bouwkundig onderzoek aanwezig zijn, waarna wij de­ resultaten en onze conclusie met jou zullen bespreken.
  ­

 4. Extra onderzoek

  Na bevestiging van jouw belangstelling nemen wij je veel werk uit handen en checken wij alle in-en-outs van en rond de woning. Deze brengen wij overzichtelijk in kaart, zoals o.a. kadastraal onderzoek, bestemmingsplan, planologische ontwikkelingen, milieu, aanwezige vergunningen, belemmeringen, erfdienstbaarheden, indien van toepassing de status en verplichtingen van de Vereniging van Eigenaren en de aanwezigheid van een energielabel.
  ­

 5. Onderhandeling en koopovereenkomst

  N.a.v. de­ bevindingen en ons referentieonderzoek komen wij met ons prijsadvies en adviseren­ je omtrent de te volgen onderhandelingsstrategie. Wij zullen namens jou de onderhandelingen voeren met de verkoper of diens makelaar, waarvan wij ­je natuurlijk ­continu op de hoogte houden. Na het bereiken van overeenstemming controleren wij de koopovereenkomst voor je en lichten­ je deze toe, waarna je deze vol­ vertrouwen kan ondertekenen. Wij houden ook toezicht voor je op de koopovereenkomst, de wettelijke bedenktijd (3 dagen) en de daarin overeengekomen (ontbindende) voorwaarden en termijnen.
  ­

 6. Hypotheekadvies door De Hypotheker

  Geheel vrijblijvend krijg je­ de mogelijkheid om bij onze hypotheekadviseur(s) jouw hypotheekopzet te laten voorrekenen, waarbij rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.­Voor ­een oriënterende hypotheekscan vooraf, door De Hypotheker Heerhugowaard of Noord-Scharwoude, waarbij een globale berekening wordt gemaakt omtrent de financiële mogelijkheden en varianten, worden geen extra kosten in rekening gebracht. Ook kan je dit gebruiken ter verificatie voor hypotheekadvies van een andere partij.
  ­

 7. Eigendomsoverdracht

  Wij zien toe op een zorgvuldige juridische afhandeling door de notaris en­ houden de vinger aan de pols omtrent data, wijzigingen of tussentijdse afspraken en/of onvoorziene zaken. De uiteindelijke overdrachtsakte controleren wij natuurlijk ook voor je. Vlak vóór de overdracht inspecteren wij samen de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Na de ondertekening van de akte van levering en de hypotheekakte én inschrijving in het Kadaster ben je officieel eigenaar van je nieuwe woning. Gefeliciteerd!
  ­

Meer weten? Mail of bel ons vrijblijvend.

Volg ons woningaanbod ook op:

           
        

­


   


 

Vragen?

Ashley Hoebe
Makelaar
ashley@vanhetriet.nl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen