Mijn favorieten


Hulp bij verkoop van je huis in regio Alkmaar, Heerhugowaard of Hoorn


Lees hier enkele redenen waarom Nederlanders hun huis verkopen en de service die Van ’t Riet De-Makelaar aanbiedt bij de verkoop van een woning. Van ’t Riet De-Makelaar is een makelaarskantoor gevestigd in Heerhugowaard. Wij zijn voornamelijk in de regio's Alkmaar, Heerhugowaard en Hoorn actief op de aankoop- en verkoopmarkt van woningen.  


Ga je je huis verkopen in regio Alkmaar, Heerhugowaard of Hoorn?

Is de tijd aangebroken om jouw huis te verkopen? Dit is vaak een emotioneel moment, het is de afsluiting van een fase maar ook de start van een nieuw begin. Een huis is niet zomaar een hoop bakstenen bij elkaar, het is een thuis waar jij mooie en soms ook minder mooie momenten hebt beleefd. Het is dan ook belangrijk om goede begeleiding te krijgen bij de verkoop hiervan. Je wilt natuurlijk een goede prijs krijgen voor jouw huis, onder de voor jou zo sterk mogelijke voorwaarden en op zo'n kort mogelijke termijn. Van ’t Riet De-Makelaar helpt je graag met de verkoop van jouw huis, en staat je bij met raad en daad.


Redenen om je huis te verkopen

In Nederland wordt er behoorlijk wat verhuisd. Er zijn wel tientallen redenen te noemen waarom mensen hun huis verkopen. Wij sommen hier enkele reden op:

 • Het huis te klein geworden, of net te groot
 • Je gaat samenwonen, of juist uit elkaar
 • Je moet halsoverkop verhuizen voor je baan, of hebt meer werkruimte nodig in je huis
 • Je hebt behoefte aan een rustigere/veiligere woonomgeving
 • Je hebt behoefte aan een aangepaste woning
 • Je wil dichter bij voorzieningen wonen

 
Is dit ook een van jouw redenen? Of juist niet? Van ’t Riet De-Makelaar hoort het graag. Door de juiste begeleiding, de juiste verkoopstrategie, de juiste vaststelling van de vraagprijs, én de flexibele en proactieve inzet van Van ’t Riet De-Makelaar kunnen wij samen een succes behalen.
 

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen bij verkoop van je huis in regio Alkmaar, Heerhugowaard en Hoorn?

Bij de verkoop van een huis komen vaak meer zaken kijken dan je verwacht. Als verkoper mis je echter meestal de noodzakelijke kennis om een verkoop goed te regelen. Ook is het bij verkoop een voordeel dat iemand, zonder emotionele betrokkenheid, meehelpt bij de onderhandelingen. Daarom is het raadzaam om een verkoopmakelaar in te schakelen. Wij sommen hieronder op hoe een verkoopmakelaar jou helpt.
 • Een verkoopmakelaar geeft je advies over de verkoopprijs. Voor het bepalen van de vraagprijs houden we o.a. rekening met het onderhoud en de technische staat van de woning; we beoordelen de ligging, de woonomgeving en hoe de woning in de markt ligt; doen onderzoek naar de prijzen van vergelijkbare verkochte woningen in de omgeving; inventariseren de financiële lasten, bijzondere bepalingen en milieuaspecten. Met de uitkomst van de gegevens adviseren wij je bij het vaststellen van een realistische vraagprijs.
   
 • In overleg met jou bepalen we de verkoopstrategie, zodat we de juiste middelen inzetten die zijn afgestemd op je wensen en je budget. ­Wat­ doen we ­zoal voor je?
  • het plaatsen van de 'Te koop' aanduidingen;
  • wanneer de woning verkoopklaar is, laten wij­ een uitgebreide fotoreportage door een professionele fotograaf maken;
  • het schrijven van de promotieteksten voor advertenties, brochure en social media;
  • zorgen dat jouw woning aangemeld wordt op­ verschillende websites zoals op www.funda.nl, één van de best bezochte huizensites;
  • een informatie- en fotobrochure maken van de woning;
  • een Van 't Riet-open huis organiseren, bij voorkeur in de beginfase;
  • het plaatsen op social media waar de woning snel en makkelijk bekeken én gedeeld kan worden.
  • etc.
                ­
 • We geven je tips om je woning optimaal te presenteren voor de foto's maar ook voor de bezichtigingen
   
 • Een verkoopmakelaar helpt je bij de onderhandelingen. Zo ben je zeker dat je een correcte prijs krijgt voor jouw woning onder de voor jou meest gunstige voorwaarden zoals bijvoorbeeld ook de datum van overdracht, ontbindende voorwaarden en eventueel over te nemen roerende zaken.
   
 • Als je een koper gevonden hebt en de onderhandelingen correct zijn afgerond is het tijd om alles concreet op papier te zetten. De verkoopmakelaar zet alle afspraken in een koopovereenkomst, zorgt dat beide partijen deze ondertekenen en stuurt deze vervolgens naar de notaris.
   
 • Wij, als verkoopmakelaar, controleren de leveringsakte voor je en houden het overzicht.
   
 • Wij vertegenwoordigen je bij de laatste inspectie van het huis door de koper.

Na de verkoop

Gefeliciteerd! Je woning is verkocht! Natuurlijk kan het zo zijn dat er na de eigendomsoverdracht ­nog vragen opkomen bij jou of bij de koper. Ook dan wij zijn wij nog jouw makelaar en behartigen wij ­jouw belangen. Neem dus gerust contact met ons op als je nog vragen hebt of van andere diensten gebruik wilt maken.

Ben je ook overtuigd van de meerwaarde van een verkoopmakelaar? Aarzel niet om contact op te nemen met Van ’t Riet De-Makelaar. Wij helpen je graag met de verkoop van jouw woning in regio Alkmaar, Heerhugowaard of Hoorn!
 
­Meer weten? Mail of bel ons vrijblijvend!
 


   
 

Vragen?


Ashley Hoebe
Register Makelaar Taxateur
ashley@vanhetriet.nl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring