Mijn favorieten

Verkoopbegeleiding


Het verkopen van een huis is een grote stap. Voor de één emotioneel, voor de ander meer rationeel, maar voor iedereen geldt dat het de afsluiting is van een fase in je leven; de start van een nieuw begin. Door de juiste begeleiding, de juiste verkoopstrategie, de juiste vaststelling van de vraagprijs, en de flexibele en proactieve inzet van Van ’t Riet Boontjes Makelaars kunnen wij samen succes­ behalen.­ Het is onze doelstelling om een zo maximaal mogelijk verkoopresultaat te behalen, onder de voor jou zo sterk mogelijke voorwaarden en op zo'n kort mogelijke termijn. In samenwerking met­ jou als opdrachtgever en de overige bedrijfsonderdelen van Van ’t Riet, zoals de Hypotheker Heerhugowaard­ begeleidt Van ’t Riet Boontjes Makelaars ­je ­naar een optimale verkoop.
­

Als je besluit om je woning te gaan verkopen ­willen wij graag ­een afspraak met je maken voor een vrijblijvend gesprek waarin we je uitleggen wat de mogelijkheden en kosten zijn en natuurlijk hoe wij werken. Bij Van 't Riet Boontjes Makelaars betaal je de courtage (vergoeding voor makelaarsdiensten) achteraf.

­­Hieronder vind je ­een beknopte omschrijving van wat ­je van ons kunt verwachten tijdens het verkoopproces.

Het verkoopproces bestaat uit een 7-tal stappen:
­

 1. Vraagprijs bepalen
  Voor het bepalen van de vraagprijs houden we o.a. rekening met het onderhoud en de technische staat van de woning; we beoordelen de ligging, de woonomgeving en hoe de woning in de markt ligt; doen onderzoek naar de prijzen van vergelijkbare verkochte woningen in de omgeving; inventariseren de financiële lasten, bijzondere bepalingen en milieuaspecten. Met de uitkomst van de gegevens adviseren wij je bij het vaststellen van een realistische vraagprijs. Daarmee ben jij tenslotte het meest bij gebaat.
  ­

 2. Verkoopstrategie             

  In overleg met jou bepalen we de verkoopstrategie, zodat we de juiste middelen inzetten die zijn afgestemd op je wensen en je budget. ­Wat­ doen we ­zoal voor je?

  • het plaatsen van de 'Te koop' aanduidingen;
  • wanneer de woning verkoopklaar is, laten wij­ een uitgebreide fotoreportage door een professionele fotograaf maken;
  • het schrijven van de promotieteksten voor advertenties, brochure en social media;
  • zorgen dat jouw woning aangemeld wordt op­ verschillende websites zoals op www.funda.nl, één van de best bezochte huizensites;
  • een informatie- en fotobrochure maken van de woning;
  • een Van 't Riet-open huis organiseren, bij voorkeur in de beginfase;
  • het plaatsen op social media waar de woning snel en makkelijk bekeken én gedeeld kan worden.
  • etc.
               
    
 3. Woning verkoopgereed maken

  Een eerste indruk is zeer belangrijk en die kan je maar één keer maken! We geven je tips om je woning optimaal te presenteren voor de foto's maar ook voor de bezichtigingen. Indien gewenst kunnen wij ervoor zorgen dat een styliste je daarbij ondersteunt. Een potentiële koper moet zich kunnen voorstellen dat hij straks in de woning woont. Dus zorg voor een opgeruimd huis en investeer in een kleine onderhoudsbeurt.
  ­

 4. Bezichtigingen

  Wij vinden de bezichtiging één van de belangrijkste onderdelen bij verkoop.­Wij bereiden­ ons goed voor op een bezichtiging en­ nemen ruim de tijd voor de rondleiding met belangstellenden door jouw woning. Wij stemmen vooraf met ­je af wanneer wij met een kandidaat komen en­ brengen nog ­dezelfde dag verslag uit over­ het verloop, onze verwachtingen en bevindingen. Alle bezichtigingen, maar ook onze overige contactmomenten met eventuele kandidaten houden wij­ bij in­ het­ dossier. Eventuele bouwtechnische keuringen zullen ook door ons worden begeleidt.
  ­

 5. Onderhandelingen­

  Wanneer een koper een bod uitbrengt zullen wij dit met je bespreken en je adviseren over de vervolgstappen.­Bij het onderhandelen is niet alleen de prijs van belang maar bijvoorbeeld ook de datum van overdracht, ontbindende voorwaarden en eventueel over te nemen roerende zaken. De controle over het onderhandelingsproces verlies je nooit want uiteindelijk beslis jij voor welke prijs je woning wordt verkocht.
  ­

 6. Koopovereenkomst
  Nadat over de koopsom én de voorwaarden overeenstemming is bereikt maken wij de koopovereenkomst op en zorgen voor ondertekening door alle partijen en verzending naar de notaris. Dan breekt er nog een spannende periode aan omdat de koopovereenkomst op dat moment nog ontbonden kan worden:
  - Vanaf het moment dat de koper het afschrift van de door beide partijen ondertekende koopovereenkomst ontvangt, gaat de wettelijke bedenktijd van 3 dagen in. Binnen deze bedenktijd kan hij nog afzien van de koop.
  - De koop kan nog ontbonden worden op basis van ontbindende voorwaarden tot uiterlijk de datum die daarvoor genoteerd staat in de koopovereenkomst.
  ­

 7. Bij de notaris

  Van te voren ontvang je een concept van de leveringsakte. Controleer deze nog eens goed, wij doen dat overigens­ ook. Wij houden de vinger aan de pols omtrent data, wijzigingen of tussentijdse afspraken en onvoorziene zaken. Vlak voor de overdracht kan de koper de woning nog inspecteren, wij zullen je daarbij dan vertegenwoordigen. Samen met de koper onderteken je vervolgens bij de notaris de akte van levering en overhandig je de nieuwe eigenaar de sleutels van de woning.

  De koper betaalt de koopsom en eventueel de extra kosten voor de achtergebleven roerende zaken. De notaris zorgt daarna voor de verdere afwikkeling:
  - De verrekening van de zakelijke lasten, zoals onroerend zaakbelasting en waterschapslasten.
  - Hij regelt de aflossing van de eventueel lopende hypotheek;
  - Hij zorgt dat het afgesproken courtagebedrag aan je makelaar wordt betaald;
  - Het saldo dat overblijft, ontvang je op je eigen rekening.
  ­

Na de verkoop

Gefeliciteerd! Je woning is verkocht! Natuurlijk kan het zo zijn dat er na de eigendomsoverdracht­nog vragen opkomen bij jou of bij de koper. Ook dan wij zijn wij nog jouw makelaar en behartigen wij ­jouw belangen. Neem dus gerust contact met ons op als je nog vragen hebt of van andere diensten gebruik wilt maken.
­
Meer weten? Mail of bel ons vrijblijvend!

 


   
 

Vragen?


Ashley Hoebe
Makelaar
ashley@vanhetriet.nl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen