Mijn favorieten

Huis kopen in Heerhugowaard?

In Heerhugowaard vind je tal van koopwoningen. Ontdek de verschillende dorpen en woonwijken en de vele voorzieningen die deze gemeente biedt aan zijn inwoners.
 

Op zoek naar een koopwoning in Heerhugowaard?

Ben je al voor een lange tijd een woning aan het huren, en klaar om een eigen stekje aan te kopen? Of ben je op zoek naar een nieuwe buurt om te wonen, met veel voorzieningen maar buiten de drukke stadskern? Bekijk dan zeker de koopwoningen in Heerhugowaard, in de provincie Noord-Holland!
 
Een koopwoning in Heerhugowaard
In gemeente Heerhugowaard heb je naast de stad Heerhugowaard nog diverse dorpen/wijken: Broekhorn, Draai, De Noord, Veenhuizen en Verlaat. In deze plaatsen zijn veel koopwoningen te vinden.
  • Broekhorn (woonwijk) is gelegen ten westen van de stad, tussen het industriegebied van Heerhugowaard en Broek op Langedijk. In Broekhorn vind je o.a. het nieuwbouwproject Rietland. De huizen daar liggen op ruime kavels, grenzend aan de ecozone, een prachtig plasdraslandschap met riet en waterplanten. De andere deelprojecten Havenkwartier en Parkhof zijn al gereed en bewoond.
  • De Draai (buurtschap) ligt op het kruispunt Van Veenweg en de Oostdijk. Ook in De Draai, ten westen van de oorspronkelijke woonkern, is er een grote nieuwbouwwijk. Hier zullen 2.700 woningen gerealiseerd worden. In De Draai vind je zowel nieuwbouw als oudere huizen.
  • De Noord (dorp) bevindt zich, zoals de naam al zegt, ten noorden van Heerhugowaard. Hier vind je diverse koopwoningen in diverse prijscategorieën.
  • Veenhuizen (dorp) ligt in de Veenhuizerpolder, deze polder is een druipland. Ook hier vind je een goede mix tussen nieuwbouw koopwoningen en bestaande bouw koopwoningen.
  • Verlaat (dorp) ligt precies op de grens van Heerhugowaard en Niedorp. In Verlaat bevindt zich het oudste huis van gemeente Heerhugowaard, een boerderij uit 1629.


Stad van de Zon in Heerhugowaard

Ben je begaan met het milieu en wil je graag energiezuinig wonen? Bekijk dan zeker de koopwoningen in de Stad van de Zon in Heerhugowaard!
In het zuiden van Heerhugowaard, grenzend aan de gemeente Alkmaar, vind je de Stad van de Zon. Dit is de grootste energie neutrale wijk ter wereld. Hier streeft men naar emissieneutraliteit. Dit wil zeggen dat de wijk net zoveel energie moet opwekken als zij verbruikt, op gebied van wonen, werken en verkeer. Daarnaast zijn alle daken voorzien van zonnepanelen en zijn er drie windmolens geplaatst.
In deze wijk draait alles rond energie- en milieuvriendelijkheid!

Alle wijken in Heerhugowaard hebben elk hun eigenheid en kwaliteiten. Op basis van jouw wensen helpen wij je zoeken in gemeente Heerhugowaard naar de woning en omgeving die jij zoekt.


Voorzieningen in Heerhugowaard

De stad Heerhugowaard heeft een moderne uitstraling, waar je het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Holland vindt. Vervolgens vind je hier ook goed uitgeruste restaurants en terrassen maar ook een bowling, bioscoop en modern theater. De gemeente biedt dus heel wat voorzieningen voor zijn inwoners.
 
Ondanks al zijn moderne voorzieningen wordt Heerhugowaard ook omgeven door weilanden, rietkragen en een kilometerslange hoge ringdijk. Dit is een goed vertrekpunt om een mooie wandel-, of fietstocht te maken.
Via de Stolpenroute kan je een fietstocht maken langs monumentale oude stolpboerderijen. Dit zijn vierkante boerderijen met piramidevormige daken, die voornamelijk in Noord-Holland voorkomen.
Ook in het park van Luna is het goed vertoeven. Hier zijn diverse recreatie mogelijkheden. Zo kan je bij het meer zwemmen, varen, waterskiën of lekker op het strand liggen en rondom is het mogelijk om te wandelen, fietsen, mountainbiken, skeeleren.  
 
Ben je overtuigd van de voorzieningen in Heerhugowaard? Wil je deze omgeving graag verkennen, en op zoek gaan naar een koopwoning in deze moderne gemeente? Neem dan zeker contact op met Van ’t Riet Boontjes Makelaars. Wij focussen ons op regio Heerhugowaard zoals onder andere Broek op Langedijk, Heerhugowaard, Koggenland, Noord-Scharwoude, Obdam, Opmeer, Spanbroek, en Zuid-Scharwoude en hebben daardoor een grote kennis van de regionale markt opgebouwd. Op basis van jouw verwachtingen en behoeften gaan wij met veel plezier op zoek naar jouw droomwoning in deze regio!
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring